header-ue-ingust

NEWSLETTER nr 16

Desfasurarea campaniei de informare si constientizare in vederea schimbarii atitudinii sociale si stereotipurilor fata de grupurile vulnerabile, inclusiv fata de persoanele de etnie roma din comunitatea marginalizata roma comuna Lechinta (A7.3)

Subactivitatea 7.8 Organizarea de evenimente culturale: 3 editii ale festivalului „La Fuste” targ al portului, traditiilor si obiceiurilor rromilor
Evenimentele culturale, mai ales cele din perioada în care trăim, au rolul de a reflecta societatea contemporană. Tot mai mulți artiști se dedică unei cauze, își asumă o misiune socială pe care o urmăresc în munca lor. De aceea, participarea la evenimente culturale ne poate ajuta tot mai mult nu doar să interacționăm cu frumosul, ci și să înțelegem lumea din jurul nostru.
Festivalul „La Fuste” aduce in prim plan cultura si influentele romani in incercarea de a reduce barierele dintre comunitatile de romi si populatia majoritara. Este un festival autentic ce isi doreste sa fie o punte intre minoritari si majoritari, copii si adulti, saraci si bogati, artisti si spectatori.
Sociologului rom Nicolae Gheorghe (1946 – 2013 spunea ca solidaritatea se exprima prin vorbe bune, dar ea traieste prin practica si demonstratii.
In cadrul proiectului “Impact – Lechinta” se vor desfasura 3 editii anuale ale festivalului “La fuste” si fiecare editie va avea un program original.
Evenimentul va beneficia de promovare in mass media, retelele sociale si 450 de brosuri, 50 afise A2 color si 200 sepci. Atat artistii cat ceilalti invitati din comunitate si din afara comunitatii vor fi invitati speciali ai organizatorilor. Vor fi invitati inclusiv a liderii persoanelor de etnie rroma din comunitate si din regiune, precum si a altor lideri formali sau informali din zona in vederea participarii la festival.
Pentru imbunatatire evenimentului, pe parcursul derularii fiecarei editii se vor culege impresiile participantilor, ce vor fi sumarizate intr-un raport si utilizate pentru organizarea urmatoarei editii.
Pregatirea unui astfel de eveniment ce se va desfasura pe durata a cel putin 2 zile presupune o organizare logistica semnificativa pentru a multumii cei minim 150 de participanti pe care ii asteptam la eveniment.
Pentru a face evenimentul cat mai atractiv si motivant, se vor pregati pachete de tombola pentru fiecare din cele 3 editii. In vederea atragerii a cat mai multi participanti la eveniment, precum si pt a promova obiectele traditionale realizate de catre mestesugarii romi, se vor realiza 120 de pachete de tombola continand fiecare cate un obiect in valoare de 25 de lei alaturi de diferite obiecte promotionale oferite de catre sponsori. Tombola va fi inscrisa in programul festivalului.

Pentru informaţii suplimentare privind proiectul si inscrierea in grupul tinta, va rugam sa ne contactati la nr. de tel. 0761 100 034, email: impactlechinta@gmail.com
Data: 9.07.2018

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional CAPITAL UMAN 2014-2020
Realizat de experti,
Expert campanie – Lider Corina Luscan …………………………………………………
Expert dezvoltare comunitara – Lider, Suciu Reluta ……………………………………..
Expert nediscriminare 1 – P7 Coldea Raveca ……………………………………..
Expert nediscriminare 2 – P7 Cojoc (Timandi) Alexandra Maria ……………………………
Coordonator campanie A7 – P7, Marin Mic……………………………………………………………..

Leave a commentMasuri integrate pentru îmbunatatirea situatiei socio-economice a persoanelor de favorizate din comunitatile marginalizate ale comunei Lechinta, judetul Bistrita-Nasaud”, finanţat prin POCU, Axa prioritară 4 „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”.

Impact Lechinta

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020 POCU 18/4/1/102218

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Contact Info

Centrul de Consultanta si Studii Europene

Str. Energiei, nr.24A, Galati
Tel: 0236419608, 0236498454, 0745080650, 0733470700, (FAX) 0236419608

Copyright 2017 CCSE ©  All Rights Reserved